Prima pagină » Ziarul de Maramureș: Castelul Pocol va fi restaurat și deschis publicului larg

Ieri, Ziarul de Maramureș v-a prezentat un documentar marca PICTURAL despre Castelul Minelor de Aur și implicit despre viața lui Alexiu Pocol. Astăzi, venim și vă spunem că acest castel va fi restaurat și deschis publicului larg.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a venit cu câteva completări referitoare la Castelul Pocol (Castelul Minelor de Aur) precizând faptul că acesta a intrat recent în patrimoniul orașului.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: ”Castelul Pocol din Baia Mare a fost preluat recent în patrimoniul municipiului Baia Mare, iar de curând am terminat și proiectul pe care urmează să îl transpunem aici. Vom da în curând startul lucrărilor de reabilitare redând astfel acestui loc demnitatea și strălucirea de odinioară.”

Artista Cristina Moldovan, florist de meserie, este cea care a reușit să readucă la viață frumusețea din trecut a castelului prin aranjamentele florale realizate în cadrul documentarului intitulat ”Flori la Castel”. Acest aspect a fost punctat și de primarul Cătălin Cherecheș.

Cătălin Cherecheș: ”Castelul Pocol este în prim planul unui demers pe care personal îl apreciez extrem de mult. O artistă, designerul florist Cristina Moldovan, a filmat la castel, într-un decor contrastant cu ruinele de aici, plin de flori, după un scenariu care redă cele mai importante momente din viața celui care a fost Alexiu Pocol.”

”Flori la Castel” face parte dintr-un proiect mai amplu prin care Cristina Moldovan dorește să scoată la suprafață locații emblematice, pentru comunitățile din țara noastră, care au fost date uitării.

Un lucru bun este faptul că, după ani de zile, Castelul Pocol a ajuns într-un final în patrimoniul municipiului așa cum era și firesc. Primarul Cătălin Cherecheș spune că va fi restaurat și ulterior, va fi deschis publicului larg.

Cătălin Cherecheș: ”Flori la Castelul Minelor de Aur” face parte dintr-o serie de documentare prin care doamna Moldovan își dorește să atragă atenția opiniei publice asupra unor locații de interes public, rămase în paragină și care ar merita să fie repuse în valoare. Castelul Pocol va fi salvat. Îi vom reda demnitatea, strălucirea și îl vom deschide publicului larg. Acest lucru sper să se întâmple și cu alte locații asemănătoare din România. Avem o țară atât de frumoasă, ar trebui să putem să avem mai mare grijă de comorile ei, de la cele naturale, umane și până la cele arhitecturale.”

Sursa: ziaruldemaramures.ro

Pictural Decor

Vezi toate postările

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *