Prima pagină » Kudika: Un canal de YouTube, Flori și Castele – O nouă șansă pentru turismul local!

Cine mai știe azi că urmașii Romanovilor ar fi putut trăi fericiți până la adânci bătrâneți în frumosul castel de la Zau de Câmpie, construit special pentru ei, sau că Jules Verne și-a scris romanului „Castelul din Carpați”, vândut în milioane de exemplare în întreaga lume, inspirat de Cetatea Colț?

Cu o istorie bogată si variată, România are de oferit locuitorilor săi multe destinații turistice fabuloase, peste care se așterne adeseori praful uitării. Cine mai știe azi că urmașii Romanovilor ar fi putut trăi fericiți până la adânci bătrâneți în frumosul castel de la Zau de Câmpie, construit special pentru ei, sau că Jules Verne și-a scris romanului „Castelul din Carpați”, vândut în milioane de exemplare în întreaga lume, inspirat de Cetatea Colț? E motivul pentru care un designer florist promovează azi castelele noastre uitate îmbrăcându-le în flori. Proiectul FLORI LA CASTEL a pornit pe timp de pandemie și se transformă într-un serial documentar ambițios, ce vizează promovarea patrimoniului cultural material al României într-un fel la care nu s-a mai gândit nimeni până acum.

Ajutată de familie si de zeci de prieteni si voluntari, Cristina Moldovan s-a lansat într-o aventură pe YouTube în care îmbracă castelele uitate ale României în creații florale unicat în valoare de mii de euro. „Florile reprezintă viața, iar intenția proiectului este de a readuce viața în obiective arhitecturale fabuloase însă părăsite”, spune designerul, care a finanțat aceasta aventura din fondurile proprii si din donații. Cu petale de flori alese precum lisianthus sau delphinium, flori naturale, conservate, sau criogenate, de la mici sere locale sau importate, Cristina Moldovan împletește poveștile unor bijuterii arhitecturale impresionante, în episoadele unui video-documentar plin de suflet, menit să aducă în atenția turiștilor, dar mai ales a autorităților, patrimoniul cultural material al României lăsat în suferință. „Vrem ca acest proiect să genereze reacții pozitive și, împreună cu autoritățile să găsim soluții concrete de ajutor pentru edificii arhitecturale de poveste. Înțelegem să ne dăruim astfel munca pentru o țară care ar putea fi promovată și astfel: diferit și inedit”.

Vezi tot articolul pe Kudika.ro

Pictural Decor

Vezi toate postările

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.