Prima pagină » Radio Mureș: Castelul Radak-Pekri are nevoie de 5 milioane de euro pentru restaurare

Castelul situat în localitatea mureșană Ozd găzduiește în prezent un centru de terapie al Fundației Bonus Pastor, care a achiziționat clădirea de patrimoniu în urmă cu 20 de ani.

Fundația a investit în restaurarea acoperișului clădirii, care risca să se prăbușească, însă în prezent mai este nevoie de circa 5 milioane de euro pentru refacerea completă a castelului.

Proiectul „Flori la Castel” încearcă să sprijine restaurarea obiectivului printr-un film artistic postat pe internet în care promovează povestea castelului precum și activitatea centrului de terapie. Sumă necesară ar putea fi strânsă foarte ușor și cu un efort financiar minim, spune coordonatoarea proiectului, Cristina Moldovan:

Dacă 3 milioane de oameni ar dona 1,5 euro suma necesară pentru restaurare s-ar strânge foarte repede. Donațiile se pot face intrând fie pe site-ul florilacastel.ro fie pe pagina de facebook sau site-ul Fundației Bonus Pastor. Sunt multiple căi de a dona și suntem convinși că prin acest episod al Flori la Castel vom reuși să contribuim la restaurarea acestuia.

Proiectul „Flori la Castel” promovează castele mai puțin cunoscute din România și încearcă să contribuie la restaurarea lor.

Citește tot articolul pe radiomures.ro

Pictural Decor

Vezi toate postările

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *